In onderstaand recept maak ik weer eens gebruik van mijn spiraalsnijder, zo wordt deze in ieder geval geen keukenlijk. Uit het boek “80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder” van Denise Smart komt dit frisse recept. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van mijn keukenlijkje, de stoomkoker. Dit apparaat heb ik ooit aangeschaft om uit te proberen of ik een dure stoomoven in mijn nieuwe keuken wilde hebben en het antwoord was nee, want ik heb hem nauwelijks gebruikt. De bloemkool is een extra toevoeging mijnerzijds, gewoon omdat ik deze nog had liggen.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 grote wortels
- 1 courgette
- ½ bloemkool
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel karwijzaad (naar keuze)
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
- dunschiller
- snijplank
- koksmes
- spiraalsnijder
- kleine kom
- kookpan
- stoommand (of stoomkoker)
- serveerschaal
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Schil de wortels met de dunschiller en snijd de uiteinden af. Snijd de uiteinden van de courgette. Schuif het lintenmes in de spiraalsnijder en snijd daarmee de wortels en de courgettes. Snijd de slierten in kortere stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Meng in een kleine kom de honing, het citroensap en indien gewenst het karwijzaad.
Leg de wortellinten en bloemkool in een stoommand boven kokend water en stoom ze 2 minuten. Voeg de courgettelinten toe en stoom nog 3 minuten, tot de groeten beetgaar zijn.
Doe de gestoomde groten over in een serveerschaal, schenk het honingmengsel erover en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.