Bijgerecht Vegetarisch

Salade van gegrilde aubergine en mozzarella

Mijn favoriete Globalmes
Mijn favoriete Globalmes

Allereerst even een verhaaltje over mijn favoriete koksmes, de 20 centimeter lange versie van Global. Ik werk al zeker 20 jaar met zo’n mes. Ooit is er eentje gebroken met het pletten van knoflook, maar dit bleek te komen doordat we het in de vaatwasser stopten. Nooit doen dus! Gelukkig is de importeur van Global, La Cucina uit Almere, een heel goed bedrijf en kregen we een gratis nieuw mes. Inmiddels is mijn collectie uitgebreid met het koksmes met kuiltjes en het officemes van 11 centimeter. Echt, het investeren in goed gereedschap en zeker in messen loont de moeite!

In de groentenla lagen nog twee aubergines die nodig op moesten. Tijdens het maken van het hoofdgerecht heb ik de aubergines in plakken gesneden, bestrooid met zout, peper en kerrie en deze op een gloeiend hete grillplaat gegrild. Even googlen om te kijken wat er verder lekker bij is, en dit is het geworden:

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 aubergines in plakken van 1 centimeter
  • zout, peper en kerrie naar smaak
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 rijpe trostomaten, in plakjes
  • 2 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • plank
  • kwastje
  • grillpan
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten licht met zout, peper en kerrie. Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olie. Gril aan beide kanten in een grillpan bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Schik de plakken aubergine, tomaat, mozzarella en basilicum om en om op een ronde platte schaal en bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Giet er nog een straaltje olijfolie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.