Bijgerecht Vegetarisch

Salade met sperziebonen, peultjes, doperwten en venkel

Het leukste van een website met je beproefde recepten is voor mij dat wij iedere week wel een aantal nieuwe recepten uitproberen. Vandaag is dat een salade met o.a. sperziebonen en de venkel van de Lidl die ik nog had liggen. Wel weer een nieuw potje in huis, dyonaise, erg lekker. Er zat nIet veel groen aan de venkelknol en gelukkig mislukt de moestuin regelmatig; geen venkelknol, wel prachtige bloemen én groen voor de foto.Ik heb de salade na bereiding nog een halfuurtje in de koelkast gezet. De maanzaad maakt de salade echt af en de venkel geeft een fris accent aan de salade.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 3 eetlepels dijonnaise (potje 210 ml, Maille)
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels kraanwater
  • 1 venkelknol
  • 2 theelepels maanzaad
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • plank
  • kookpan
  • schaal
  • vergiet
Bereidingstijd

20 minuten + 30 minuten extra koeltijd

Bereiden

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing. Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.

Bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dressing en het maanzaad vlak voor het serveren toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.