Afgelopen weekend was ik weer eens bij IKEA. Zoals vaker heb ik een paar zakken köttbullar, Zweedse gehaktballetjes gekocht. Altijd handig om de vriezer te hebben en tegenwoordig ook in een kip- en groentenvariant (Kycklingbullar en Grönsaksbullar) verkrijgbaar. Meestal koop ik er rösti bij, maar deze keer heb ik het zelf gemaakt. Het is heel simpel en door het in de oven te maken in plaats van in de koekenpan, heb je er ook weinig omkijken naar. De rösti was zeer goed gelukt, zeker voor herhaling vatbaar!
Aantal personen
4 tot 6
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen
- 2 uien
- 2 eieren
- 200 gram gemalen kaas
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- olijfolie om in te vetten
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- dunschiller
- rasp of keukenmachine met rasp
- kom
- oven met bakplaat
- bakpapier
- kwastje
Bereidingstijd
45 tot 60 minuten
Bereiden
Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en de uien, ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt. De geraspte aardappelen NIET meer spoelen met water. Meng in een kom de eieren en kaas. Kruid met peper, zout en notenmuskaat. Voeg hier het geraspte mengsel aan toe en meng goed. Roer de bloem onder dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°. Leg bakpapier op een bakplaat. Smeer in met een beetje olijfolie. Verdeel het aardappelmengsel hierover en druk goed aan. Laat 30′ minuten bakken op 180°C.