Het breekbrood is een groot succes, vanavond neem ik er weer eentje mee naar een barbecue. Voor erop heb ik een pesto gemaakt, heel simpel en superlekker. En…, zonder de vreselijk dure pijnboompitten, maar met cashewnoten. De hoeveelheid hieronder is voor het bakje op de foto. De pecorino of Parmezaanse kaas mis ik niet, mocht je hier wel behoefte aan hebben, voeg het dan gerust toe!
Aantal personen
Een redelijk bakje vol.
Ingrediënten
- 45 gram basilicum
- 175 gram cashewnoten, ongezouten
- 2 grote tenen knoflook of 3 kleine
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- zout naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- blender of keukenmachine
Bereidingstijd
5 minuten
Bereiden
Pel de tenen knoflook en doe ze met de cashewnoten in de blender en hak deze fijn. Snijd de basilicum grof (zonder de harde stelen) en doe deze bij de cashewnoten in de blender. Hak dit fijn. Doe de olijfolie, het zout en het citroensap erbij en maal kort. Mocht het niet goed mengen, roer het dan met een lepel nog even door.