Bijgerecht Brood

Naanbrood

En dan nu het recept voor naanbrood, altijd lekker bij een curry, zoals de curry met linzen, bloemkool en pompoen. Het is simpel te maken, het lukte ook Mees met een kleine instructie van mijn kant. Voor Weight Watchers, een halve is ook genoeg!

Aantal naanbroden

4

Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram magere yoghurt/soyayoghurt
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
Keukenmateriaal
  • koksmes of knoflookpers
  • zeef
  • keukenmachine met deeghaak
  • deegroller
  • kwastje
  • kom
  • koekenpan
  • bord
  • aluminiumfolie
Bereidingstijd

 

Bereiden

Pel de knoflook en snijd of pers deze fijn. Doe de olie in een kom en roer de knoflook erdoor.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom van de keukenmachine. Roer de (soja)yoghurt door het meel. Voeg het zout toe. Kneed het deeg tot het stevig is, bij ons duurde dit 2 minuten. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Bestrooi het aanrechtblad (maak het wel eerst goed schoon☻) en je deelroller met meel, wees hier niet te zuinig mee. Roel het eerste deegballetje uit, de vorm doet er niet veel toe. Bestrijk een kant van het brood met knoflookolie. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood op de ingevette kant. Vet de andere kant ondmees-bakt-naanbroodertussen ook in. Draai na 3-4 minuten het brood om en bak de andere kant ook 3 minuten. Leg het brood op een bord en dek af met aluminiumfolie, dan blijven ze lekker warm.

Herhaal dit tot je 4 naanbroden hebt gebakken.

Smartpoints

9

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.