Bijgerecht Vegetarisch

Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook

Hier het recept van de de krieltjes met rozemarijn & knoflook uit de oven. Ik vind nieuwe aardappelen altijd erg lekker en krieltjes zien er feestelijk uit. Het is niet nodig om ze te schillen, het schilletjes is nog lekker dun. Wij aten dit bij de ibericokarbonades. Rozemarijn heb ik in de tuin, deze struik groeit makkelijk en heeft eigenlijk alleen een strenge en natte winter als bedreiging.
Ik heb de knoflook gehakt in plaats van knoflook in de schil te gebruiken.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • rozemarijn enkele takjes
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zeezout grof
  • peper
Keukenmateriaal
  • kookpan
  • koksmes
  • plank
  • braadslee of grote ovenschaal
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Zet een pannetje met water op en voeg er wat zout aan toe en wacht tot het water kookt. Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de krieltjes met schil in de pan en kook deze 4 minuten. Giet de pan af, snij de krieltjes doormidden en leg de krieltjes in een ovenschaal of braadslee.
Neem de tenen knoflook en druk deze met de handpalm open en verspreid deze over de schaal. Dit mag gewoon met schil. Sprenkel olijfolie over de krieltjes en bestrooi met peper en grof gemalen zeezout.
Trek wat blaadjes rozemarijn los van de takjes en strooi deze over de krieltjes. De overige takjes kun je los toevoegen zodat deze ook nog smaak afgeven. Bestrooi eventueel ook nog met wat gedroogde oregano.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak deze 15 à 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.