Bijgerecht Indonesisch Oosters Vegetarisch

Komkommersalade

Bij het recept voor de rundersaté met sereh hoort ook een komkommersalade, altijd fris bij de barbecue. Dit is een oosterse variant, ook lekker bij kipsaté. De koriander koop ik óf op de markt óf bij de Turkse supermarkt, dan kost een behoorlijke bos slechts 40 eurocent in plaats van € 1,39 voor 15 gram bij de AH! Ik snap niet waarom dit daar zoveel duurder is…

Aantal personen

4 tot 6

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 60 gram suiker (of meer naar smaak)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel grof zout (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 0,6 deciliter azijn
  • 0,6 deciliter water
  • 1 rode ui
  • 15 gram verse koriander
  • (2 eetlepels geroosterde pinda’s)
Keukenmateriaal
  • dunschiller
  • koksmes
  • snijplank
  • lepel
  • keukenmachine
  • schaal
Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Was de komkommer en deze grof; laat wat dunne reepjes schil zitten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes van 1½ centimeter en doe deze in een schaal.

Doe de suiker, knoflook, zout, peper, ui, koriander, azijn en water in de keukenmachine en hak dit tot een dressing. Proef en voeg eventueel suiker en zout toe. Doe de dressing bij de komkommer en bestrooi eventueel met fijngehakte pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.