Nu het weer barbecueweer wordt, zijn recepten voor salades bij het vlees extra welkom. Dit recept is lekker bij chilikarbonades, dit recept ga ik nog posten. Bonen zijn voedzaam, lekker en eenvoudig, want bonen uit blik zijn erg lekker en snel klaar. De sinaasappels maken dit een frisse, voedzame salade.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 blikken kidneybonen (400 gram)
- 2 sinaasappels
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
- vergiet
- koksmes
- snijplank met sapopvangrand
- knoflookpers
- garde
- saladeschaal
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Snijd van de sinaasappels de onder- en bovenkant, zet ze rechtop op een werkvlak en snijd de schil er dik af, tot op het vlies. Snijd vervolgens met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Pers 1 teen knoflook uit boven 3 el olijfolie en klop het, samen met het opgevangen sinaasappelsap, tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 1 zakje bosui in ringetjes. Schep de kidneybonen om met de sinaasappelpartjes, bosui en dressing.