HomeBijgerecht Groene kool met kikkererwten, ketjap manis, kerrie en grapefruitrasp

Groene kool met kikkererwten, ketjap manis, kerrie en grapefruitrasp

Posted in : Bijgerecht, Oosters, Slank, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , ,

Wij hebben op verschillende plekken in onze tuin ruimte gemaakt voor groenten. Nu staat de hele winter de groene kool op oogst te wachten, helaas waren het piepkleine kooltjes. En toch zonde om niet op te eten. Ik ben op zoek gegaan naar een recept en dit is het geworden. Het was echt superlekker, zeker de grapefruitrasp maakt het erg speciaal. Deze week gaan we het nog een keer maken, nu met spinazie… En heb je geen grapefruit in huis maar wel sinaasappel? Gebruik dan de schil van de sinaasappel!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 600 gram groene kool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 400 gram kikkererwten in blik
  • 2 theelepels hot kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 grapefruit (schoongeboend)

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • braadpan
  • rasp

Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Snijd de kool in repen van 1½ cm breed. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 minuten. Voeg de ketjap manis, hot kerrie en de kikkererwten toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de schil van de grapefruit erboven en serveer. Dit is lekker met (zilvervlies)rijst.

%d bloggers liken dit: