Een van onze favoriete recepten is geroosterde aardappelen en groenten uit de oven. Ik gebruik altijd uien en wortel, want die heb ik op voorraad. Verder gebruik ik courgette, paprika, venkel, pompoen. Al deze groenten worden heerlijk zoet in de oven. De aardappels die ik heb gebruikt zijn Ratte aardappelen, ze zijn erg lekker van smaak. Op de foto zijn de groeten geserveerd met een entrecôte van onze marktslager Eddy, deze was weer supermals!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 3 winterwortelen
- 3 (rode) uien
- rode/gele/groene paprika, courgette, venkel, wat je verder in huis hebt
- 750 gram Ratte aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 takjes verse rozemarijn
- zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
- oven
- snijplank
- koksmes
- dunschiller
- braadslee of bakplaat
- bakpapier
Bereidingstijd
15 minuten + 40 minuten oventijd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de uien, laat het onderste stukje aan de uien zitten. Snijd de uien in vieren. Doordat het onderste stukje er nog aanzit, valt de ui niet uit elkaar. Schil de wortelen met de dunschiller, snijd de wortelen in de lengte doormidden en deze stukken in 3 of 4 stukken. Snijd de overige groenten in ongeveer dezelfde grootte. Schrob de aardappelen schoon onder de kraan, snijd de dikke stukken door, zodat ook deze ongeveer even groot zijn als de wortelen. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
Bekleed de braadslee of bakplaat met het bakpapier en leg de groenten en aardappelen erop. Besprenkel deze met de olijfolie en strooi de rozemarijn, zout en peper erover. Zet in de oven en bak in 40 minuten gaar, hussel ondertussen 1 of 2 keer.
misschien is een linkje leuk naar de website van eddy
Had ik al bij een eerder geplaatst recept gedaan, maar nu nogmaals!