Onlangs mocht ik voor het eerst in ons nieuwe huis 10 gasten ontvangen,
ons huiskamerrestaurant is weer open! Voor deze gasten maakte ik een mezedesmenu met 10 verschillende gerechten met Midden-Oosterse oorsprong, onder andere uit Syrië (gevulde courgettetjes), uit Turkije (dolma’s en salade), Griekenland (viskeftedes) en Libanon (labneh, hummus, kaneelkip, pistache-amandelcake en deze bloemkool uit de oven.
Als je geen ahornsiroop in huis hebt, vervang het dan door honing of agavesiroop.
Wil je ook een keer met een groep (minimaal 8 personen) in ons huiskamerrestaurant komen eten? Stuur mij dan e-mailbericht.
Aantal personen
4-6
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- ½ eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 scheutje olijfolie
Tahinsaus
- 1 flinke eetlepel tahin
- sap van ½ limoen
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel zeezout
- 1 eetlepel heet water
Gekarameliseerde uien
- 2 grote uien
- 1 scheut olie om in de bakken
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- oven met bakplaat
- bakpapier
- koekenpan
- kommetje voor tahinsaus
Bereidingstijd
20-30 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
Begin met het schoonmaken en in roosjes snijden van de bloemkool. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de bloemkoolroosjes erop. Meng de bloemkool met de olie, komijn, chilipeper en kurkuma. Zorg ervoor dat alle kanten van de bloemkoolroosjes goed gekruid zijn.
Schuif de bakplaat in de oven en laat ze gaar en bruin worden. Afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes duurt 20 à 30 minuten.
Pel de uien en snijd deze in dunne halve ringen en bak deze op laag vuur in wat olie goudbruin, dit duurt minimaal 10 minuten. Laat ze niet te donker worden, dan smaken ze een beetje bitter.
Meng de ingrediënten voor de tahinsaus door elkaar en voeg wat heet water toe om het een wat dunnere saus te maken.
Serveer de bloemkool met de gekarameliseerde uien en de tahinsaus.