Bijgerecht Mediterraan Vegetarisch Weight Watchers (WW)

Gegrilde courgettes en bloemkool met ricotta, ras el hanout en munt

Barbecueën is de lust en het leven van mijn lieve man. In de zomer koken wij daarom eigenlijk altijd buiten, lang leve de Weber gasbarbecue. Ook 1 stukje zalm, courgette/paprika/wortel of een tartaartje kan zo gebarbecued worden, als het vlees/vis/de groente klaar is, zet je de barbecue gewoon uit.

Door mijn nieuwe eetgewoontes ben ik steeds op zoek naar recepten die gezond zijn en toch superlekker (lees: zonder veel vet en suiker). Dit recept kwam ik tegen in de nieuwe special van Delicious.magazine, BBQ. Op de foto een speciaal schaaltje voor op de barbecue, gekocht bij de Lidl in Spanje.

Gegrilde ricotta vind ik superlekker, dat is mij wel 4 punten waard!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 kleine courgettes, in lange plakjes
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 200 gram ricotta
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel chilivlokken/pul biber
  • verse muntblaadjes
  • limoen

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • barbecuebakplaat of stalen ovenschaal
  • stoompan of stoomoven (of gewoon een kookpan)
  • vergiet
  • kom
  • keukenpapier
  • oliekwastje
  • barbecuetang

Bereidingstijd

45 minuten

Bereiden

Was de courgettes en snijd ze in lange plakjes. Verdeel de bloemkool in grote roosjes.

Doe de courgettes in een vergiet boven een kom en bestrooi ze met het zeezout. Laat ze 15 minuten uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.

Doe de bloemkoolroosjes in een stoompan en stoom ze 5 minuten. Of kook ze voor in een gewone pan met kokend water als je geen stoompan hebt (tip: je kunt ook de bloemkoolroosjes in het vergiet doen en dit boven een pan met een laagje water hangen. De bloemkool blijft gestoomd lekkerder dan gekookt).

Verhit de barbecue. Bestrijk de courgettes en bloemkool met de olie en gril ze 90 seconden per kant tot ze grillstreepjes krijgen. Leg ze samen met de ricotta op de barbecuebakplaat. Bestrooi de ricotta met ras el hanout, chilivlokken/pul biber en wat zout. Als je niet zo van pittig eten houdt, neem dan de helft van de chilivlokken.

Rooster alles 10 minuten in een afgesloten barbecue tot de ricotta warm is en de groente gaar. Bestrooi met munt, serveer met de limoenpartjes en eventueel extra olie. Lekker met getoaste sneetjes stokbrood.

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: