Ik proefde laatst bij een borrel een doperwtenhummus, erg zacht van smaakt. Op zoek naar een recept kwam ik dit recept tegen. Ik heb (uiteraard) een kleine aanpassing gedaan door wat pul biber toe te voegen. Het is niet moeilijk om te maken en je krijgt een grote hoeveelheid humus met een friszoete smaak, vooral door de munt,
Aantal personen
10
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 gram gesnipperde ui
- 500 gram doperwtjes, vers of bevroren
- 175 milliliter water
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 3 eetlepels gehakte verse munt
- 2 eetlepels zure room
- 1/2 theelepel pul biber
- zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kleine kookpan
- blender of staafmixer met blenderbakje
- schaal om te serveren
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Verhit de olijfolie in een kleine pan op matig vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht en transparant is, maar niet bruin, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de erwten en het water toe, dek af en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten koken, laat de erwten en uien uitlekken.
Doe de uitgelekte erwten en ui in de kom van een keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een ruwe puree. Serveer gekoeld.