Bijgerecht Slank Snack

Courgettefrites met yoghurtdip

Ik ben lid van verschillende Facebookpagina’s van de WW, dit heerlijke recept kwam daar voorbij. Het is een goed alternatief voor andere vette snacks zoals bitterballen en frikandellen. Ik vond het zelf teveel naar kaas smaken (ik houd niet echt van kaas), maar Roel en Mees vonden het erg lekker en het ziet er mooi uit!

Aantal personen

2

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • ½ kopje (= 50 milliliter) geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • klein bosje peterselie
  • Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • ½ theelepel pul biber
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • oven met bakplaat
  • bakpapier
  • 2 diepe borden

Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder de uiteinden van de courgette en halveer vervolgens de courgette in de breedte.  Snijd elk stuk in de lengte in vier delen zodat je lange, dikke frieten krijgt.
Klop het ei los met een scheutje water in een diep bord en en voeg peper en zout toe.  Doe de kaas in een diep bord. Haal de de courgettefrietjes eerst in door het ei en daarna door de kaas.  Leg ze op de bakplaat en bak de frietjes 20 minuten in de oven.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook, bieslook en pul biber tot een dip en breng op smaak met peper en zout.