HomeBijgerecht Carisma-aardappelen uit de oven

Carisma-aardappelen uit de oven

Posted in : Bijgerecht on by : Els Tags: , , , , , , ,

Ik las in de krant over de Carisma aardappel. Deze aardappel heeft langzaam verterende koolhydraten en een langzame energieafgite. Hierdoor voel je je langer verzadigd en grijp je ‘s avonds laat minder snel naar iets te snacken. De aardappel heeft ook een hele lekkere smaak! De aardappel die ik had waren wat aan de grote kant, deze heb ik 25 minuten gekookt. Als je middelgrote aardappelen hebt, dan hoef je ze maar 20 minuten te koken.
De Carisma is te koop bij Albert Heijn, EMTÉ en Sligro. Dit is een heel eenvoudig gerecht en goed voor te bereiden voor een etentje. Dan kook je de aardappelen ‘s middags, leg deze op de beoliede bakplaat en het afbakken doe je tijdens het etentje. Succes verzekerd!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 8 middelgrote aardappelen (als Carisma of Bintje)
  • oijfolie (om in te bakken)
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • gerookte paprikapoeder
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 50 gram geraspte belegen kaas

 

Keukenmateriaal
  • kookpan
  • pureestamper
  • bakpapier
  • oven
  • bakplaat
Bereidingstijd

20-25 minuten koken + 25 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250°C. Was de aardappelen en verwijder zwarte pitjes, maar schil ze niet. Kook de aardappelen vorkgaar: ze mogen niet uit elkaar vallen, maar u moet er wel in kunnen prikken. Giet af en laat uitdampen.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Besprenkel of bestrijk deze met olijfolie. Neem een aardappel en plet hem met een pureestamper. Doe hetzelfde met de rest. Het hoeft niet netjes, hoe slordiger, hoe lekkerder. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Doe de gerookte paprikapoeder en de Italiaanse keukenkruiden erover. Bak ze gedurende 20 minuten, tot ze goudgeel zijn. Strooi de geraspte kaas erover en zet het nog 5 minuten in de oven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: