Deze week had ik een salade met broccoli gemaakt, dit recept volgt later. In de salade had ik alleen de broccoliroosjes nodig, de stelen bleven over. Ik vond het zonde om deze weg te gooien, dus heb ik deze gekookt in water met wat zout. De staafmixer, en restjes crème fraîche en pesto deden de rest! Lekker op brood met een zachtgekookt eitje, maar ook zeker lekker op een toastje bij de borrel, zoals Roel gisteren mocht uitproberen. En ook erg lekker door de pasta!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- stelen van 2 struikjes broccoli
- 2 tot 3 eetlepels crèm fraîche
- 1 eetlepel pesto
- zout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
Keukenmateriaal
- pan
- mengbeker
- staafmixer
Bereidingstijd
25 minuten
Bereiden
Snijd de stelen van de broccoli in stukken. Breng in de pan deze stukken met water en wat zout aan de kook. Kook de broccolistukken in 20 minuten gaar. Giet bijna helemaal af en doe de broccoli in de beker van de staafmixer. Mix totdat de broccoli tot moes is gehakt, doe de crème fraîche en de pesto erbij en mix dit erdoor. Breng op smaak met peper, zout vond ik niet nodig. Garneer met zachtgekookte partjes ei.