Ik had nog een bloemkool liggen, gekocht om een curry te maken. Nu heb ik de laatste tijd al vaak bloemkoolcurry gegeten en ik had kip-champignonragout op het menu, dus is het een bloemkoolsalade gemaakt. Op internet heb ik inspiratie opgedaan voor deze salade, slechts 3 Smartpoint per persoon. De pul biber (te koop bij de Turkse supermarkt) maakt het lekker pittig. Met verse koriander erdoor is het vast nog lekkerder, helaas had ik dat niet in huis.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 225 gram Optimel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel zoetstofpoeder
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 courgette
- 1 bloemkool
- 2 theelepels olijfolie
- 125 gram kikkererwten (blik)
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel pul biber of chilivlokken
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kaasschaaf of mandoline
- kookpan
- vergiet
- schaal
- koekenpan
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Roer de yoghurt met het citroensap, de kerriepoeder, de zoetstof en zout en peper naar smaak door elkaar in de schaal. Schaaf met de kaasschaaf of mandoline dunne plakjes van de courgette en meng deze door de saus.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in de kookpan. Doe er heet water op en kook de roosjes 3 minuten. Giet af in het vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in de koekenpan om laag vuur en doe de geelwortel erbij. Bak deze 30 seconden. Voeg de bloemkoolroosjes, pul biber of chilivlokken en zout en peper naar smaak toe en bak dit al roerend 3 minuten op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud bij de courgette.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Roer door de rest van de salade en laat verder afkoelen in de koelkast.
Smartpoints
3