Bijgerecht Vegetarisch

Bloemkoolsalade met crème-fraîchedressing

Ik kwam laatst bij de Sligro om in te kopen voor een etentje met goede vrienden. Daar lag een prachtige paarse bloemkool, maar wat zou ik daarmee maken? Het moest passen bij het thema “koemetten”, barbecueën op onze koetjes. Ik vond dit recept voor een lekkere salade, die er door de paarse bloemkool ook heel mooi uitzag. Helaas ben ik vergeten om een foto te maken, het was ook veel te gezellig! Speciaal voor de foto heb ik het nog een keer gemaakt en weer was het erg lekker.

Aantal personen

8

Ingrediënten

  • 1 (paarse) bloemkool
  • 4 sjalotten
  • 250 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels friteslijn of mayonaise
  • 1 deciliter water
  • 2 Spaanse pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes peterselie
  • 4 takjes munt
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • saladeschaal
  • garde
  • hakbakje staafmixer

Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, haal de steelaanzet en de zaadjes weg. Pel de knoflook. Doe de Spaanse peper, de knoflook en het water in het bakje van de staafmixer en hak dit fijn. Doe de crème fraîche, het limoensap, de friteslijn/mayonaise en het Spaanse peper/knoflook/watermengsel in de saladeschaal. Roer goed door met de garde en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Snijd de stronk en de groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool fijn. Pel de sjalotten en snijd deze fijn. Haal de blaadjes van de peterselie en de munt en hak deze fijn.  Roer de bloemkool, sjalotten, peterselie en munt door de saus en serveer.