HomeBijgerecht Auberginesalade met chinkiang

Auberginesalade met chinkiang

Comments : 2 Posted in : Bijgerecht, Oosters, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , ,

Dit recept komt uit de Volkskrant en is echt erg lekker bij de barbecue. De salade is zowel lauwwarm als koud te eten. Chinkiang is een zwarte Chinese azijn met een speciale smaak. In Almere is deze te koop bij Amazing Oriental, een hele grote toko tegenover de Primark. Ze verkopen hier veel exotische producten, maar ook spullen uit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Ik heb gewone sesamolie gebruikt in plaats van geroosterde sesamolie.

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 volle theelepel sambal manis
  • 4 eetlepels Chinese zwarte azijn (chinkiang)
  • 2 lente-uitjes
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • grote ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • serveerschaal
Bereidingstijd

55 minuten

Bereiden

Pel de knoflook en hak deze ragfijn. Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn en het groen in ringetjes. Verwijder de steelaanzet van de aubergines. Snijd ze daarna in twee helften, gewoon middendoor en daarna in de lengte in repen. Meng die in een grote ovenschaal met de zonnebloemolie en wat zout. Dek af met aluminiumfolie, zet in de oven, schakel die in op 180°C – voorverwarmen hoeft niet – en bak 45 minuten.

Roer de sesamolie, knoflook, sambal en azijn door elkaar en meng met de (vooral witte) helft van de lente-ui en de aubergine als die uit de oven komt. Laat iets afkoelen.

Garneer met de resterende lente-ui.

Print Friendly, PDF & Email

2s COMMENTS

2 thoughts

  • Martine
    mei 11, 2017 at 4:59 pm

    Lijkt me lekker.
    Mooie schaal!

    • Els
      mei 13, 2017 at 10:26 am

      Ja, vond ik ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: