Het barbecueseizoen breekt eindelijk aan. Ik vind coleslaw erg lekker, meestal koop ik een bakje van Johma o.i.d., maar gisteren heb ik het zelf gemaakt. Het is erg simpel om te maken en het geheime ingrediënt is … karnemelk! Met onderstaande hoeveelheden krijg je een grote schaal vol, genoeg als bijgerecht voor 6 personen. Ik heb geen mayonaise gebruikt, maar friteslijn en ook de suiker heb ik vervangen door zoetstof, zodat dit een redelijk calorie-arme salade is geworden.
Aantal personen
6
Ingrediënten
- 500 gram witte kool
- 1 zakje worteljulienne
- 1 rode ui
- 5 eetlepels melk
- 6 eetlepels karnemelk
- 135 gram friteslijn of mayonaise
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels zoetstof of 50 gram suiker
- snufje zout en peper
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- grote saladeschaal
- kom om dressing in te maken
- garde
Bereidingstijd
10 minuten + wachttijd 2 tot 24 uur
Bereiden
Snijd de witte kook doormidden en snijd deze in hele dunne plakjes. Pel de ui, snijd deze doormidden en dan in hele dunne plakjes. Doe de kool, wortel en ui in een grote schaal.
Meng de melk, karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool, wortel en ui toe. Goed mengen.
Zet de coleslaw vervolgens minstens een paar uur in de koelkast, zodat de dressing goed opgenomen wordt door de groente. Als je de tijd hebt, kun je deze coleslaw zelfs het beste een dag van tevoren maken. Je zult merken dat de kool en de wortel dan wat zachter worden. Maar een paar uur in de koelkast en je coleslaw is ook al heerlijk!